Rawfood elskerens rå livret
Lasagne
1 aubergine eller 3 squash
4 bøftomater
100 g spinat
1 dl olivenolie
1 håndfuld frisk basilikum
Skær auberginen i tynde lasagneplader og mariner dem i olien i 10 minutter. Skær bøftomaterne i skiver og hak spinaten groft. Anret skiftevis med tomat, spinat, bechamel- og tomatsauce. Du kan enten vælge at komme basilikumen ovenpå som pynt, eller komme den ind i lasagnen.
Bechamel sauce
100 g cashewnødder
1-2 dl avocado olie
1 dl vand
1 tsk reven muskatnød
salt og peber
Blend cashewnødderne og olien sammen med en stavblender. Smag til med salt, peber og muskatnød. Fortynd evt. med lidt vand.
Basis tomatsauce
4 tomater
6 soltørrede tomater
½ rødløg
3 spsk olivenolie
2 fed presset hvidløg
2 store dadler
1 tsk æblecidereddike
rosmarin
basilikum
timian
salt og peber
Del tomaterne i kvarte. Fjern kernerne og den vandede midte. Kom den resterende del af tomaterne i en blender sammen med de øvrige ingredienser og blend indtil saucen er ensartet. Smag til med krydderurterne, salt og peber.
Det kan være en god ide at lægge de tørrede tomater i blød inden brug, så bliver de nemmere at blende.