Rawfood elskerens rå livret

Rawfood elskerens rå livret

Lasagne

1 aubergine eller 3 squash

4 bøftomater

100 g spinat

1 dl olivenolie

1 håndfuld frisk basilikum

Skær auberginen i tynde lasagneplader og mariner dem i olien i 10 minutter. Skær bøftomaterne i skiver og hak spinaten groft. Anret skiftevis med tomat, spinat, bechamel- og tomatsauce. Du kan enten vælge at komme basilikumen ovenpå som pynt, eller komme den ind i lasagnen.

Bechamel sauce

100 g cashewnødder

1-2 dl avocado olie

1 dl vand

1 tsk reven muskatnød

salt og peber

Blend cashewnødderne og olien sammen med en stavblender. Smag til med salt, peber og muskatnød. Fortynd evt. med lidt vand.

Basis tomatsauce

4 tomater

6 soltørrede tomater

½ rødløg

3 spsk olivenolie

2 fed presset hvidløg

2 store dadler

1 tsk æblecidereddike

rosmarin

basilikum

timian

salt og peber

Del tomaterne i kvarte. Fjern kernerne og den vandede midte. Kom den resterende del af tomaterne i en blender sammen med de øvrige ingredienser og blend indtil saucen er ensartet. Smag til med krydderurterne, salt og peber.

Det kan være en god ide at lægge de tørrede tomater i blød inden brug, så bliver de nemmere at blende.

Fakta

Læs meget mere om Jesper Rydahl i Samtalekøkkenet i denne uges ALT for damerne (47/2010)