Røde muffins med hvid flødeostecreme

Røde muffins med hvid flødeostecreme

De røde muffins smager skønt af hindbær, og rødbede er med til at give den smukke farve og saftige konsistens.

12 muffins

Total:1 time 10 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Bagetid: 35 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 stor rødbede (125 g revet)
  • 1 usprøjtet citron
  • 125 g friske eller frosne hindbær
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 125 g smør
  • citronskal
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 250 g sukker
  • 2 æg str. L
  • Creme:
  • 125 g flødeost naturel
  • 60 g blødt smør
  • ½ stang vanilje
  • 125 g flormelis
  • Pynt: 125 g friske hindbær

  1. Tænd ovnen på 175 grader og fór en muffinformmed 12 hullermed papirforme.Skræl rødbeden og riv den fint. Vask citronen, riv skallen fint og læg den til side.
  2. Pres saften af ½ citron. Blend den revne rødbedetil puré sammenmed hindbær og citronsaft.Sigt mel og bagepulver sammen. Pisk smør,citronskal, vaniljesukker og sukker cremet og pisk æggene i ét adgangen. Vend skiftevis mel og den røde puré idejen.
  3. Fordel dejen i papirformeneog bag kagerne midt i ovnen 30-35 min. Tjek med en tandstikker,om de er gennembagte, og stil dem til afkøling på en rist.Pisk flødeost, smørog vaniljekorn til en luftig creme. Sigt flormelis og piskden i glasuren til passende smag og konsistens.
  4. Sæt glasuren i køleskabet½ times tid, førden fordeles på de afkølede kager med en paletkniv eller en sprøjtepose.Pynt med friske hindbær.