Rødfisk på rispilaf
Bagt rødfisk på pilafris med fintsnittede asparges og forårsløg er let og lækker mad.
Næringsindhold
- Energi pr. person:550 Kcal
- Fedt:20 %
- Protein:29 %
- Kulhydrat:51 %
Rødfisk på rispilaf til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- Fisken:
- 500 g fileter af rødfisk
- salt, peber
- 2 spsk ristede fennikelfrø
- 1 spsk olivenolie
- reven skal af ubehandlet citron- eller lime.
- Grøn rispilaf:
- 1 fintsnittet løg
- 2 tsk olivenolie
- 200 g basmatiris
- 6 dl grøntbouillon
- 250 g fintsnittede grønne asparges
- 1 bdt fintsnittede forårsløg
- 1 dl hakket persille
- 20 g græskarkerner.
- 200 g brød.
- Servering:
- Lime.
Sådan laver du rødfisk på rispilaf
- 1. Del fisken i mindre stykker, læg dem på en plade med bagepapir, drys salt, peber og fennikelfrø på sammen med reven citron- eller limeskal.
- 2. Bag fisken ved 200 grader 12-15 minutter – den skal være fast, men stadig give efter ved et let tryk med fingeren.
- Rispilaf:
- 1. Rist løgene gyldne i olie, tilsæt ris og rist videre et par minutter under omrøring. Hæld bouillon over og lad risene snurre, til de næsten har opsuget væden.
- 2. Rør aspargesene og forårsløg i og varm dem med de sidste 4-5 minutter, indtil risene er fine, møre og løse. Smag til med salt, peber og rundhåndet med persille samt græskarkerner.
- 3. Servér fisken med rispilaffen, brød og lime.