Opskrift på rødfisk med rispilaf

Rødfisk på rispilaf

Bagt rødfisk på pilafris med fintsnittede asparges og forårsløg er let og lækker mad.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    550 Kcal
  • Fedt:
    20 %
  • Protein:
    29 %
  • Kulhydrat:
    51 %

Rødfisk på rispilaf til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Fisken:
  • 500 g fileter af rødfisk
  • salt, peber
  • 2 spsk ristede fennikelfrø
  • 1 spsk olivenolie
  • reven skal af ubehandlet citron- eller lime.
  • Grøn rispilaf:
  • 1 fintsnittet løg
  • 2 tsk olivenolie
  • 200 g basmatiris
  • 6 dl grøntbouillon
  • 250 g fintsnittede grønne asparges
  • 1 bdt fintsnittede forårsløg
  • 1 dl hakket persille
  • 20 g græskarkerner.
  • 200 g brød.
  • Servering:
  • Lime.

Sådan laver du rødfisk på rispilaf

  1. 1. Del fisken i mindre stykker, læg dem på en plade med bagepapir, drys salt, peber og fennikelfrø på sammen med reven citron- eller limeskal.
  2. 2. Bag fisken ved 200 grader 12-15 minutter – den skal være fast, men stadig give efter ved et let tryk med fingeren.
  3. Rispilaf:
  4. 1. Rist løgene gyldne i olie, tilsæt ris og rist videre et par minutter under omrøring. Hæld bouillon over og lad risene snurre, til de næsten har opsuget væden.
  5. 2. Rør aspargesene og forårsløg i og varm dem med de sidste 4-5 minutter, indtil risene er fine, møre og løse. Smag til med salt, peber og rundhåndet med persille samt græskarkerner.
  6. 3. Servér fisken med rispilaffen, brød og lime.