
Rouladekage med bær
Denne spændende kage er en kombinationaf en hindbærrouladeog en hindbærfromage.Man kan godt skyde genvej og bruge en færdig roulade.
16-18 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: ca. 8 min.
- Hvile/størknetid: ca. 3 timer
- Ikke fryse-egnet, men rouladen kan fryses
- Bær-roulade (kan evt. købes færdiglavet):
- 4 æg
- 100 g sukker
- 100 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 25 g smør (smeltet)
- 2 spsk sukker
- Fyld:
- 250 g hindbærmarmelade
- Hindbær-fromage:
- 400 g hindbær (evt. optøede)
- 7 blade husblas
- ca. 100 g flormelis
- 2 spsk hindbærbrændevin eller citronsaft
- ½ l piskefløde (letpisket flødeskum)
- Bær-roulade: Pisk ægog sukker stift med en håndmikser. Bland melog bagepulver. Sigt det igennem en si ogvend det i æggemassenmed en dejskraber.Vend smeltet, let afkølet smør i dejen.Form dejen i en firkant på 20 x 25 cm i et jævnt lag på et stykke bagepapir på en bageplade.Bag i en 200grader varm ovn i ca. 8 min., til kagen er gennembagt.
- Læg et stykke bagepapir på bordet. Drys med sukker. Vend rouladebunden ud på bagepapiret. Fugt bagepapiret med lidt vand og træk det forsigtigtaf. Smør 200 gmarmelade på 3⁄4 del afrouladebunden, og rul den tæt sammen. Ladrouladen hvile i mindst en time.
- Skær rouladen ud i ca. 16 skiver. Beklæd en skål (der rummer 2½ l) medhusholdningsfilm.Arranger skiverne i skålen (de kommer til at ligge udvendigt på fromagen).
- Hindbær-fromage:OBS: Købte, frosne hindbær kan være forurenede og give maveonde. Bærrene skal koge et minut. Anbefalingengælder kun forfrosne bær og ikke for friske bær. Lad dem køle lidt af.
- Mos hindbærrene med et piskeris eller evt. i en blender. Læghusblasbladene i koldt vand i 5-10 min. Knug vandet ud af husblassen.Lav et vandbad og smelt husblassen ved svag varme. Pisk husblasseni en fin stråle ihindbærmosen og pisk grundigt.
- Vend flødeskummet i og hæld straks fromageni skålen medrouladeskiverne.Dæk skålen til og sætden i køleskabet til afkølingi mindst 3 timer– gerne til næste dag.