Rouladekage med bær

Rouladekage med bær

Denne spændende kage er en kombinationaf en hindbærrouladeog en hindbærfromage.Man kan godt skyde genvej og bruge en færdig roulade.

16-18 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: ca. 8 min.
  • Hvile/størknetid: ca. 3 timer
  • Ikke fryse-egnet, men rouladen kan fryses
  • Bær-roulade (kan evt. købes færdiglavet):
  • 4 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 25 g smør (smeltet)
  • 2 spsk sukker
  • Fyld:
  • 250 g hindbærmarmelade
  • Hindbær-fromage:
  • 400 g hindbær (evt. optøede)
  • 7 blade husblas
  • ca. 100 g flormelis
  • 2 spsk hindbærbrændevin eller citronsaft
  • ½ l piskefløde (letpisket flødeskum)

  1. Bær-roulade: Pisk ægog sukker stift med en håndmikser. Bland melog bagepulver. Sigt det igennem en si ogvend det i æggemassenmed en dejskraber.Vend smeltet, let afkølet smør i dejen.Form dejen i en firkant på 20 x 25 cm i et jævnt lag på et stykke bagepapir på en bageplade.Bag i en 200grader varm ovn i ca. 8 min., til kagen er gennembagt.
  2. Læg et stykke bagepapir på bordet. Drys med sukker. Vend rouladebunden ud på bagepapiret. Fugt bagepapiret med lidt vand og træk det forsigtigtaf. Smør 200 gmarmelade på 3⁄4 del afrouladebunden, og rul den tæt sammen. Ladrouladen hvile i mindst en time.
  3. Skær rouladen ud i ca. 16 skiver. Beklæd en skål (der rummer 2½ l) medhusholdningsfilm.Arranger skiverne i skålen (de kommer til at ligge udvendigt på fromagen).
  4. Hindbær-fromage:OBS: Købte, frosne hindbær kan være forurenede og give maveonde. Bærrene skal koge et minut. Anbefalingengælder kun forfrosne bær og ikke for friske bær. Lad dem køle lidt af.
  5. Mos hindbærrene med et piskeris eller evt. i en blender. Læghusblasbladene i koldt vand i 5-10 min. Knug vandet ud af husblassen.Lav et vandbad og smelt husblassen ved svag varme. Pisk husblasseni en fin stråle ihindbærmosen og pisk grundigt.
  6. Vend flødeskummet i og hæld straks fromageni skålen medrouladeskiverne.Dæk skålen til og sætden i køleskabet til afkølingi mindst 3 timer– gerne til næste dag.