Forbered din frokost: 7 smutveje
Planlæg i god tid
Får du gæster til frokost i weekenden, så overvej allerede først på ugen, hvad du vil servere for dem. Vælg gerne opskrifter, som kan forberedes eller fryses i god tid.
Hak grøntsager
De fleste grønsager kan du rense eller skrælle dagen før og opbevare i køleskabet i plasticposer egnet til madvarer. Det samme gælder salat. Dog skal blandede salater som regel først blandes på selve dagen.
Smør madderne
Står menuen på smørrebrød, kan du også forberede dig. Rugbrød smøres og lægges lagvis på en bakke med film overog sættes i køleskabet. Pålæg skæres i skiver og lægges lagvis på en bakke med film over eller i en tætsluttende boks og så i køleskabet. Pynt som appelsinskiver og tomatbåde kan også klargøres dagen før, men husk at lægge dem i tætsluttende boks og sætte dem i køleskabet.
Skræl dagen før
Kartofler kan du skrælle dagen i forvejen. Læg de hele kartofler i en skål, dæk med vand tilsat lidt citronsaft, og stil kartoflerne køligt. Skal kartoflerne skæres ud, så gør det først lige inden, de skal bruges.
Beregn tid til optøning
Suppe er en lækker frokost-ret. Især om vinteren. Hav frosne supper i fryseren, og tag dem op i god tid før frokosten. Det samme gælder kød - du skal beregne cirka et døgn pr. kilo kød til optøning i køleskabet.
Pil kartofler dagen før
Du kan sagtens koge og pille kartofler dagen før. Opbevar dem i køleskabet under et viskestykke, og lun dem i letsaltet vand.
Lidt sødt til sidst
Vil du servere lidt kage til dessert, skal du ikke stresse. De fleste kager kan nemlig sagtens tåle at stå en dag i køleskabet. Alternativt kan du lave dejen dagen før og bage kagen den dag, den skal serveres.