-
Bemærker du et dyr igen og igen, er det måske et tegn: ”De vil fortælle dig noget”
-
Her er de syv indre energier, der former vores valg – hvilken er du?
-
Er der en engel, der vil fortælle dig noget? Lær at tolke engletal her
-
Guide: 10 ting, du skal vide om krystaller
-
Tarotkort for begyndere – 3 enkle spredninger, du kan prøve
-
Hvad repræsenterer de 12 astrologiske huse? Bliv klogere her
-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
Sådan laver du klassiske frikadeller
Her viser Katrine Klinken dig, hvordan du laver den bedste frikadellefars, og hvordan du steger frikadellerne sprøde og lære på panden.
4 portioner eller 12 frikadeller
Ingredienser
- 400 g hakket svine- og kalvekød
- 1 1/2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 4 spsk hvedemel
- 1 æg
- ca. 2 1/2 dl mælk
- 1 lille løg
- 2 spsk. smør + 2. spsk olie til stegning
- Frikadellefars: Rør kødet sejt med salt. Når man rører farsen godt, ændrer kødet konsistens og kan bedre binde mælken, så frikadellerne bliver saftige.
- Rør mel i. Krydr med peber og tilsæt æg i.
- Rør godt og tilsæt derefter lidt af mælken. Rør til farsen bliver smidig, men ikke for flydende. Tilsæt fint hakket løg.
- Lad farsen hvile i køleskab i ca. 30 min.
- Frikadeller: Lad smør og olie blive gyldent på en pande. Skru lidt ned og sæt 12-15 aflange frikadeller af farsen på panden. Form frikadellerne med en ske i hånden. Dyp skeen i det varme fedtstof mellem hver.
- Steg frikadellerne ved middelstærk varme ca. 5 min. på hver side. Tryk på frikadellerne. Saften der pibler op er klar, når de er gennemstegte.