Sådan laver du nødderoulade med mokkacreme

Sådan laver du nødderoulade med mokkacreme

Ingredienser

  • 10-12 skiver
  • Nøddebund:
  • 40 g hasselnødder, fintmalede
  • 3 æg str. L, stuetemperede
  • 90 g rørsukker
  • 50 g hvedemel
  • Mokkacreme:
  • 200 g smør, blødt
  • 350 g flormelis
  • 2-3 spsk stærk kaffe, helt kold

Sådan laver du nødderoulade med mokkacreme

  1. Tænd ovnen på 220 grader.
  2. Mal nødderne i en blender til så fint mel som muligt. Alternativt kan du bruge færdigkøbt mandelmel, hvis du ikke har en blender. Nøddernes brune hinde behøver ikke at blive fjernet, inden de blendes.
  3. Pisk æg med sukker, indtil det er ca. firdoblet i størrelse og hvidt og skummende. Det tager ca. 5 min, og det er vigtigt at piske rigeligt med luft ind i dejen, så bunden bliver dejligt luftig.
  4. Bland mel og nøddemel godt sammen, og sigt det i æggesnapsen. Vend forsigtigt til dejen er ensartet, og bred den ud på et stykke bagepapir på en bageplade med lave sider. Dejen skal være et rektangel på ca. 30 x 40 cm.
  5. Bag bunden 5 min, indtil den er akkurat gennembagt og ikke giver for meget efter på et let tryk. Lad bunden køle af et par minutter, og vend den så ud på et sukkerdrysset stykke bagepapir, så overfladen kommer til at ligge nederst på sukkeret.
  6. Lad den køle helt, imens du laver mokkacremen ved først at piske smøret cremet, derefter tilsætte flormelis og piske, først ved lav hastighed indtil smør og flormelis er godt blandet. Pisk derefter 3-4 min på højeste hastighed, til cremen er luftig.
  7. Tilsæt den helt kolde kaffe, og pisk et minuts tid yderligere. Smør cremen i et jævnt lag ud over bunden, og rul den forsigtigt sammen.
  8. Servér rouladen ved stuetemperatur – den kan fint opbevares godt indpakket på køl, indtil den skal spises.
PRØV OGSÅ: Chilitrøfler