-
Vidste du det? Her er Line Kirstens kendte mand
-
Dét fortyder Havshen i "Forræder"
-
Efter "Forræder"-exit: Havshens verden faldt sammen
-
Marie Watson fik en skummel besked: Sådan blev hun tilbudt “Forræder”
-
Her er Signe Kraghs private kærlighed
-
Så meget får deltagerne i løn for at være med i "Forræder"
-
Emil Lange skal giftes
-
WHAT! Aldrig sket før i "Forræder"
-
Efter "Forræder"-exit: Lise-Lotte valgte at blive
-
Her er Nicky Andersens kendte kæreste
-
Lise-Lotte Lohmann om tæt "Forræder"-venskab: Vi dør af grin
-
Ali afslører overraskende relation i “Forræder”: Han blev som en far for mig

Sådan laver du rødspætter med rosenkål
4
Ingredienser
- 4 flåede rødspætter
- lidt hvedemel
- havsalt
- friskkværnet peber
- 1 skalotteløg
- 25 g smør til sautering
- 1 dl hvidvin
- ½ liter hønsebouillon
- 200 g rosenkål
- 4 tomater
- 50 g mandler
- 1 bundt estragon
- 30 g koldt smør til montering
- 2-3 spsk. god olivenolie
Sådan laver du rødspætte med rosenkål
- Skyl rødspætterne i koldt vand, og tjek dem for eventuelle blod- og indvoldsrester. Del hver rødspætte i to, vend dem i mel, og krydr med salt og friskkværnet peber. Pil skalotteløget, snit det i grove ringe, og kom dem i en gryde med 10 g af smørret. Sauter løgringene i 1-2 min. ved lav varme, indtil de bliver bløde og glasklare.
- Tilsæt hvidvin og hønsebouillon, bring det i kog, og lad det koge ind til det halve. Sigt igennem en sigte og over i en anden gryde, og lad det stå til senere brug.
- Skær roden af rosenkålene, og pluk rosenkålene ud i blade. Skyl bladene i koldt vand. Skær tomaterne i kvarter, fjern kerner og blomst, og skær tomatkødet i små tern. Hak mandler og estragon groft. Varm nu hønsebouillonen op, og pisk stille og roligt tern af koldt smør ned i den, så den får konsistens, og bliver til en sovs. Den må ikke koge efter, at smørret er kommet i, da den så kan skille.
- Varm en pande op, og steg rødspætterne i olie og 15 g smør i ca. 2-3 min. på hver side, så de får en flot gylden og sprød overflade. Tag rødspætterne af panden, og læg dem på en tallerken eller et fad.
- Kom rosenkål, tomattern, mandler og estragon ned i sovsen, og varm den let igennem. Kom sovs og fyld henover de stegte rødspætter, og server med det samme, evt. med nye kogte kartofler, en god salat, nogle nye kogte grøntsager eller bare godt brød til.