-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
Sådan laver du salat med ristet torskerogn og citrondressing
Torskerogn er noget af det skønneste. Orker du ikke at bakse en salat sammen, så nyd den på ristet rugbrød med lidt mayo og masser af citron.
2-3
Ingredienser
- 300 g frisk torskerogn
- salt
- evt. et par persille- og dildstilke
- en smule mel
- olivenolie til stegning
- Dressing:
- 1 lille fed hvidløg
- 1 tsk dijon
- 2 spsk hvidvinseddike
- salt
- ½ tsk fintrevet citronskal
- 1 spsk citronsaft
- 1 dl mild olivenolie
- Salat:
- 1 fransk frisée
- 50 g mangold
- 1 hjertesalat
- ½ radichiosalat
- 1 håndfuld dild
- citronbåde
Sådan laver du salat med ristet torskerogn og citrondressing
- Kog rognen i saltet vand gerne tilsat persille og dildstilke. Kog den stille og roligt i 25-40 min, alt efter størrelse. Lad den køle en smule i lagen. Tag den op, og skær den i skiver. Vend dem i en smule mel, og steg dem gyldne i olivenolie. Krydr med salt.
- Riv imens hvidløget fint, og rør det med sennep, eddike, salt, citronskal og citronsaft. Pisk olien stille og roligt i til en flot dressing. Smag til. Pluk og skyl imens salater og dild. Vend dem med lidt af dressingen.
- Anret salaterne med torskerogn, og servér straks med citronbåde og resten af dressingen til.
- Find flere lækre opskrifter på ALTfordamerne.dk/opskrifter