Sådan opbevarer og serverer du vin

Sådan opbevarer og serverer du vin

Opbevaring i lang tid

Skal du opbevare din vin i længere tid, så læg den hellere et sted, der er lidt for koldt end lidt for varmt.

Brug soveværelset

En kølig kælder med 10-12° er det bedste sted at lagre sin vin, men sådan en har de færreste. Derfor er soveværelset et fint alternativ, da der er forholdsvis mørkt, og rummet har en konstant temperatur. Læg evt. vinflaskerne under din seng eller i et mørkt garderobeskab. Det værste sted, du kan opbevare vin er i køkkenet, hvor temperaturen svinger meget.

Flasken skal være vandret

Sørg for at flaskerne ligger ned hele tiden, så proppen konstant er vædet.

Dekantering af vin

Når du forsigtigt omhælder vin fra flasken over i en anden beholder, undgår du bundfald. Samtidig ilter du vinen. Som hovedregel gælder det, at jo yngre og kraftigere rødvinen er, jo mere ide er der i at dekantere den.

Vælg det rigtige glas

Brug gerne store, tulipanformede glas, der munder indad for oven. Fyld aldrig glasset mere end halvt op, og stop gerne dér hvor glasset er bredest. Det giver vinen den størst mulige overflade, og det kan være afgørende for smagsoplevelsen.

Kan det gemmes?

Har du kun drukket halvdelen af flasken, kan du som regel sagtens sætte proppen i og stille vinen på køl til næste dag.

Nøgleord i denne artikel: vin, opbevaring, glas, dekantering, bundfald.