Salat med hindbær, Skagenskinke og grillet gedeost
Sødt, sprødt, syrligt og salt – en smuk salat af ingredienser, som klæder hinanden, og som hurtigt kan smækkes sammen.
4
Total:30 minutter
Ingredienser
- Balsamicoglace:
- 2 dl balsamico eller
- solbæreddike
- 45 g sukker
- Salat:
- ½ flute
- 200 g gedeost i rulle
- 400 g spæd, sprød salat, fx ærtesalat
- 1 bakke hindbær (ca. 125 g)
- 8 skiver Skagenskinke eller en anden god, tørret skinke fx Parma eller Serrano
- 100 g valnødder
Sådan gør du
- Balsamicoglace: Hæld balsamico og sukker op i en gryde, og kog det forsigtigt ind, til der er ¾ dl tilbage. Balsamicoen er nu tyk og sød, når den køler lidt af.
- Varm ovnen op til grill. Skær brødet i tynde skiver, og læg skiver af gedeosten på. Grill ostebrødene i 5-6 min, til de er let gyldne på toppen.
- Anret salat og hindbær på 4 tallerkener eller på et fad. Fordel skinken på salaten. Kom til sidst de grillede brød på toppen sammen med valnødderne, og dryp med balsamicoglace.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Boligliv.dk: Nem og lækker sensommermad