Salat med hindbær, Skagenskinke og grillet gedeost

Salat med hindbær, Skagenskinke og grillet gedeost

Sødt, sprødt, syrligt og salt – en smuk salat af ingredienser, som klæder hinanden, og som hurtigt kan smækkes sammen.

4

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Balsamicoglace:
  • 2 dl balsamico eller
  • solbæreddike
  • 45 g sukker
  • Salat:
  • ½ flute
  • 200 g gedeost i rulle
  • 400 g spæd, sprød salat, fx ærtesalat
  • 1 bakke hindbær (ca. 125 g)
  • 8 skiver Skagenskinke eller en anden god, tørret skinke fx Parma eller Serrano
  • 100 g valnødder

Sådan gør du

  1. Balsamicoglace: Hæld balsamico og sukker op i en gryde, og kog det forsigtigt ind, til der er ¾ dl tilbage. Balsamicoen er nu tyk og sød, når den køler lidt af.
  2. Varm ovnen op til grill. Skær brødet i tynde skiver, og læg skiver af gedeosten på. Grill ostebrødene i 5-6 min, til de er let gyldne på toppen.
  3. Anret salat og hindbær på 4 tallerkener eller på et fad. Fordel skinken på salaten. Kom til sidst de grillede brød på toppen sammen med valnødderne, og dryp med balsamicoglace.
  4. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Boligliv.dk: Nem og lækker sensommermad