Marineret fisk

Salat med marineret fisk og grillet brød med hvidløgsspread

Sommerlet hvid fisk i papirtynde skiver udgør bunden af den lækre salat, der også er god at starte på. Husk det gode, grillede brød med lækker smørelse til.

4

Ingredienser

  • 1 lille kartoffel, kogt
  • salt og peber
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk dijonsennep
  • 1 dl olivenolie eller vindruekerneolie
  • 4-8 skiver brød
  • lidt olie til brødet
  • 400 g hvid fisk, f.eks. kulmule eller torsk (brug
  • fisk som er egnet til sushi – spørg din fiskehandler)
  • ½ citron, saften herfra
  • ca. 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • ¼ fennikel
  • ¼ agurk
  • 1 moden avocado
  • 1½ spsk finthakket skalotteløg
  • 1½ spsk citronsaft
  • salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • lidt finthakket purløg
  • lidt rucolasalat

Sådan gør du

  1. Mos kartoflen, og rør den sammen med salt, peber, hvidløg, æggeblomme, citronsaft og dijonsennep. Pisk olivenolie i lidt af gangen, til det begynder at ligne mayonnaise – hvis det bliver for tykt, kan du røre lidt koldt vand i. Pensl brødet med lidt olivenolie, og grill det et par minutter på hver side.
  2. Skær fisken i papirtynde skiver, og fordel dem på 4 tallerkner. Krydr med citronsaft, olivenolie, salt og peber. Skær fennikel, agurk og avocado i små tern, og bland det med skalotteløg, citronsaft, salt, peber, olivenolie, purløg og rucolasalat. Smør brødet med lidt hvidløgsspread, og krydr med lidt friskkværnet sort peber. Anret salaten på tallerkenerne med fisk, og spis det grillede brød med hvidløgsspread til.
  3. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Grillspyd med havtaske og citron