Rugbrødschips

Salat med rugbrødschips, cremet gedeost og syltede rabarber

Ost til dessert – nemlig cremet gedeost med sødmefuldt tilbehør.

4

Ingredienser

  • ¼ rugbrød
  • lidt olivenolie til pensling
  • 200 g rabarber
  • 75 g sukker
  • 100 g sultanrosiner
  • 1 tsk revet ingefær
  • ½ spsk æbleeddike
  • 150 g cremet gedeost – f.eks. fra
  • Tebstrup
  • 2 små håndfulde blandet salat
  • lidt olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Skær rugbrødet i meget tynde skiver, og kom det på en bageplade med bagepapir. Pensl det med lidt olivenolie, og tør rugbrødsskiverne i ovnen ved 125 grader, til de bliver sprøde og lækre. Tag dem ud af ovnen, og afkøl.
  2. Snit rabarber i små stykker, og kom det i en gryde sammen med sukker og rosiner. Bring det til kogepunktet, og lad det simre ca. 5 minutter – tilsæt revet ingefær og en lille smule æbleeddike. Tag det af varmen, og hæld det på sylteglas.
  3. Vend salaten med lidt god olivenolie, salt og peber.
  4. Anret salaten på et fad sammen med små stykker af gedeost, drys med rugbrødschips og giv en god skefuld syltede rabarber med rosiner og ingefær til.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Grillspyd med havtaske og citron