Salat med stegte svampe, frisk gedeost og grove brødcroutoner
4
Ingredienser
- 200 g svampe gerne et miks af portobello, østershatte, mark champignon
- 1 fed finthakket hvidløg
- 3 skiver ciabattabrød skåret i grove tern
- lidt olivenolie til stegning
- 1 bakke blandet salatmiks af f.eks. rucola, rød mangold, rød sennep, spinatblade og mizuna
- saften af ½ citron
- 1 spsk balsamico
- 100 g cremet og blød gedeost.
Sådan gør du
- Skær svampene i grove stykker og steg dem på en pande med lidt olivenolie og krydr med hvidløg, salt, peber og lad dem afkøle en smule. Steg brødternene sprøde og gyldne på en pande med lidt olivenolie.
- Skyl og slyng salaten fri for vand i en salatslynge. Bland salat i en skål sammen med citronsaft, balsamico, stegte svampe, grove brødcroutoner og små stykker af cremet gedeost.
- Servér salaten til et vegetarisk aftensmåltid sammen med en ekstra grøntsagsret og f.eks. kogte kartofler vendt med en god portion hakkede krydderurter.