Saltede citroner
I stedet for at kaste dig over stimulanser, kan du øge dit energiniveau ved at spise mad, der stimulerer dine sanser. Saltede citroner er et fantastisk krydderi, der er fyldt med en intens duft og smag, som fordrer din indre sundhed. Saltede citroner kan bruges til dressinger, fisk, i salater og til at farsere kylling med.
4
Ingredienser
- 10 økologiske citroner
- 10 hele nelliker
- 1 spsk hele spidskommenfrø
- 1 spsk hele fennikelfrø
- 1 spsk hele korianderfrø
- 1 hel muskatnød
- 2 hele kanelstænger
- 4 hele stjerneanis
- 1 spsk hele peberkorn
- 1 liter vand
- 20 g sukker
- 100 g havsalt
- 20 pillede hvidløgsfed
- skal fra en økologisk appelsin
- 1 stor ingefærrod.
Sådan gør du
- Rist alle krydderierne på en tør pande. Kog i mellemtiden vand, sukker og salt sammen. Når lagen koger, tilsætter du hvidløg, appelsinskal, ingefær og de ristede krydderier. Giv det hele et hurtigt opkog.
- Vask citronerne og skær dem i kvarte. Kom dem i et stort, skoldet sylteglas og hæld den varme lage over.
- Når glasset er kølet af, lukker du glasset. Sørg for at alle citroner er under lagen. Sæt glasset på køl en måneds tid og brug det herefter som ekstra krydderi i salater og i gryderetter.
- Sådan bruger du saltede citroner:
- Finhak citronerne og brug den dem i dressinger,
- Server dem til grillet fisk.
- Brug dem i salater – gerne med quinoa og krydderurter
- Farser en hel kylling med hele, saltede citroner og frisk persille og steg den i ovnen.