Enkel italiensk pasta: Få opskriften af kokken David Fischer
Cacio e pepe
(Pasta med smør, ost og peber)
En klassisk romersk ret og en
vegetarudgave af carbonaraen
. Smagsmæssigt som
den, men uden æg og svinekæber. Man kan naturligvis dosere peberet, som man synes,
men hvis det skal være rigtigt, skal der meget peber i.
Til 4 personer:
500 g linguini
50 g smør
5 g stødt friskkværnet
peber
½ dl pastakogevand
100 g revet parmesan
100 g revet pecorino
Salt og friskrevet peber
Sådan gør du:
Kog pastaen i rigeligt med letsaltet vand efter anvisning på pakken, eller til den er al dente. Smelt imens smørret langsomt i en gryde med peberet. Smørret må endelig ikke koge, for så skiller det.
Hæld vandet fra pastaen, men tag en halv dl af pastakogevandet fra. Kom pastaen ned til smørret. Vend grundigt rundt i gryden, tilsæt så den halve dl kogevand, parmesan og pecorino og rørt rundt, til det har dannet en cremet sauce. Smag evt. til med salt, men vær opmærksom på, at pecorinoen er salt i sig selv.
Nøgleord til denne artikel: pasta, ost, peber, smør, enkel, David Fischer, samtalekøkken.