Sandwichboller til havefesten
Sandwichboller (ca. 20stk.)
ca. 1 liter lunket vand
ca. 1 kg mel
50 g gær
en håndfuld flagesalt
pynt: æg + flagesalt
Dagen i forvejen:
Gær en opløses i det lunkne vand, og herefter kommes mel og salt i lidt efter lidt og røres grundigt, når det hele har konsistens som havregrød sættes det til, at hæve i køleskabet natten over (eller 12 timer).
Forvarm ovnen til 210 grader.
Brug en stor ske til at sætte ca. 5-6 store klatter af på hver bageplade bag i ca. 10 minutter, træk bollerne ud og smør med sammenpisket æg og pynt af med flagesalt på toppen,
bag i yderlig 10 min.
og afkøl dem.
BONUSTIP:
“Til skagensalat eller til din burger, kan du også selv lave mayo og ristede løg - se opskrifterne herunder.”
Mayonnaise ca. 350 g.
2 (pasteuriseret ) æggeblommer
1 tsk. salt
ca. 3 dl. olie
2-3 tsk. fuld frisk citronsaft
Alle ingredienser skal helst have samme temperatur ikke for koldt. Æg, salt og citronsaft røres godt sammen, tilsæt olie lidt af gangen i tynde stråler og pisk eller blend.
Ristede løg:
Varm ca. ½ liter plante olie i en tykbundet gryde, varm olie op til ca. 130gr. (til den syder, hvis man lægger noget i)
Snit min. 2 store løg i tynde skiver, ved skiverne i mel og læg dem i olie til de er gyldne, tag den op med en hulske og lad dem køle af på køkkenrulle.