Sashimi med tun med nigellafrø og lucernespirer
Denne ret passer godt som en forret. Tunens lækre smag sammen med nigella smelter nærmest på tungen. Hver bid indeholder meget få kalorier og består af ren protein, hvorfor retten er en slags superfood.
Ingredienser
- c. 20 stk:
- 400 g sushi-tun, skåret i to tykke skiver
- 4 spsk nigella
- 4 spsk sesamfrø
- 1 agurk
- 1 håndfuld lucernespirer
- 10 friske hindbær
- 10 friske ananaskirsebær
- lidt frisk koriander
- 2 spsk fiskerogn
- grillsticks eller tandstikker
- Tilbehør:
- soja, f.eks. tamari
- wasabipasta
Sådan gør du
- 1/ Drys den rå tun med nigella og sesamfrø. Skær tunen ud i stykker på 2 x 2 cm. Skræl agurkerne, og skær dem i ca. stykker på 1,5 x 1,5 cm – lidt mindre end tunen.
- 2/ Fordel lucernespirer og koriander på nogle af tunstykkerne, og sæt agurken ovenpå. Top nogle af stykkerne med et bær eller et ananaskirsebær, og spid dem med små grillsticks eller tandstikker.
- [25 kcal pr. styk]
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Gastro.dk: 6 lyksaligheder fra Læsø