Sjove tændstikkager

Sjove tændstikkager

Tændstikkagerne er dejlige, sprøde smørbagte småkager med glasur som ”svovl”. Pak dem i rigtige tændstikæsker, hvis du vil gøre lidt ekstra ud af serveringen.

(ca. 150 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Køletid: 1 time
  • Bagetid: 6 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 250 g hvedemel
  • 1/8 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 175 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • Glasur:
  • 1 pasteuriseret æggehvide (2 spsk)
  • ca. 150 g flormelis
  • ½ tsk eddike eller citronsaft
  • evt. farve (lyserød, rød, lyseblå, grøn)
  • evt. kakao

  1. Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt salt. Rør smørret sammen med sukker og vaniljesukker og rør melet i. Saml dejen med sammenpisket æg og form den til en tyk plade. Pak dejen ind og sæt den i køleskabet en times tid.
  2. Rul dejen ud i ½ cm’s tykkelse, del den i firkanter, der er 6 eller 9 cm brede og læg dem i køleskabet.
  3. Tag én plade dej ud ad gangen og skær den ud til grove ”tændstikker” med en dejskærer – de skal være ca. ½ cm brede. Læg dem på bageplader med bagepapir og fortsæt med resten af de kolde dejstykker. Bag kagerne ved 180 grader (160 grader varmluft) i ca. 6 min. Læg dem til afkøling på en rist.
  4. Rør æggehvide sammen med sigtet flormelis og eddike eller citronsaft og rør, til glasuren er hvid og så tyk, at man kan trække furer, der bliver stående. Del evt. glasuren i 2 eller 3 portioner og tilsæt farve eller kakao. Dyp og drej kageenderne i glasuren, så det ligner svovl. Lad dem tørre på bagepapir og pak dem i en æske eller kagedåse.