Skånsk æblekage med vaniljesovs

Skånsk æblekage med vaniljesovs

Lækker æblekage med svensk fortegn - kagen laves med hjemmekogt æblemos og smager himmelsk med kold vaniljecreme til.

6 portioner

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • (hvis æblemosen er kogt)
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • Kagen er fryse-egnet
  • 300 g hvedebrød
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 spsk stødt kanel
  • 2 spsk stødt kardemomme
  • 500 g æblemos
  • 2 røde æbler (små stykker)
  • Nem vaniljesovs:
  • 200 g cremefraiche (9%)
  • 1 stang vanilje (kornene)
  • 1 spsk flormelis

  1. Skær skorperne af brødet og findél deti en foodprocessor. Steg brødet i smør medsukker og krydderier i ca. 10 min. ved svag varme.
  2. Læg halvdelen af blandingen i bundenaf en form på 25x15 cm.Læg æblemos oven på og pres sammen. Afslut med et lag brød. Bag ica. 15 min. ved 175 grader.
  3. Rør cremefraiche med vanilje og flormelis og servér til den luneæblekage.