
Skinke med blåbærchutney
Ingredienser
- 1 lille bayonneskinke (kogt)
- 3 tsk blommemarmelade
- 3 tsk sennep
- 3 tsk herbes de Provence
- salt og peber
- 100 g bagekartoffel (stave)
- 5 g olie til bagning
- groft salt
- Blåbærchutney:
- 50 g skalotteløg (finthakket)
- 5 g olie til stegning
- en stor kvist timian
- 100 g blåbær
- ½ dl vand
- ½ dl tyk, mørk balsamicoeddike
- Rør marmeladen sammenmed senneppen,smør det på skinken og drys med krydderierne.Læg skinken i et ovnfast fad og bag den i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter.Skinken skæres i skiver (beregn 120 g pr. portion).
- Vend kartoflerne med olie, krydr med salt og bag dem på bagepapir i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter.
- Svits løgetmed timian i et par minutter. Tilsæt blåbærrene og steg kortvarigt videre. Tilsæt vandetog balsamicoeddiken. Læg låg på gryden og lad det simre i et kvarter.
- Anret kødet med kartofler og blåbærchutney.
- Kalorier 450 kcal
- Protein 25 g (22%)
- Kulhydrat 42 g (37%)
- Fedt 21 g (41%)
- Kostfibre 6 g
- Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog "Spis dig slank - naturligvis".
- Køb bogen - klik her