Skinke med blåbærchutney

Skinke med blåbærchutney

Ingredienser

  • 1 lille bayonneskinke (kogt)
  • 3 tsk blommemarmelade
  • 3 tsk sennep
  • 3 tsk herbes de Provence
  • salt og peber
  • 100 g bagekartoffel (stave)
  • 5 g olie til bagning
  • groft salt
  • Blåbærchutney:
  • 50 g skalotteløg (finthakket)
  • 5 g olie til stegning
  • en stor kvist timian
  • 100 g blåbær
  • ½ dl vand
  • ½ dl tyk, mørk balsamicoeddike

  1. Rør marmeladen sammenmed senneppen,smør det på skinken og drys med krydderierne.Læg skinken i et ovnfast fad og bag den i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter.Skinken skæres i skiver (beregn 120 g pr. portion).
  2. Vend kartoflerne med olie, krydr med salt og bag dem på bagepapir i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter.
  3. Svits løgetmed timian i et par minutter. Tilsæt blåbærrene og steg kortvarigt videre. Tilsæt vandetog balsamicoeddiken. Læg låg på gryden og lad det simre i et kvarter.
  4. Anret kødet med kartofler og blåbærchutney.
  5. Kalorier 450 kcal
  6. Protein 25 g (22%)
  7. Kulhydrat 42 g (37%)
  8. Fedt 21 g (41%)
  9. Kostfibre 6 g
  10. Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog "Spis dig slank - naturligvis".
  11. Køb bogen - klik her