Skøn mangotærte a la Tatin

Skøn mangotærte a la Tatin

Tarte Tatin blev opfundet af de franske søstre Tatin, der drev hotel og restaurant i Frankrig for ca. 100 år siden. Den klassiske version er med karamelliserede æbler og butterdej.

(1 tærte til ca. 8 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge/bagetid: 30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 250 g butterdej (færdigkøbt)
  • 2 modne mangofrugter (ikke for bløde)
  • 75 g sukker
  • 25 g smør
  • Pynt:
  • 1 usprøjtet lime eller citron
  • 2 spsk kokosflager eller kokosmel
  • Tilbehør:
  • cremefraiche, is eller flødeskum

  1. 1Rul dejen ud og skær den til, så den passer som et låg over det valgte fad. Prik dejen med en gaffel og læg den i køleskabet.
  2. Tænd ovnen på 220 grader (200 grader varmluft).
  3. Skræl mangofrugterne, skær frugtkødet fra den flade sten og skær det i tykke skiver.
  4. Smelt sukkeret til gylden karamel på en pande og tilsæt smørret. Kog det jævnt og æg mangostykkerne i karamellen – eller hæld karamellen over i det fad, der skal bruges, og læg frugten i.
  5. Læg dejen over frugten og sæt panden/fadet i ovnen i ca. 20 min. – til dejen er gylden og gennembagt.
  6. Tag tærten ud og lad den stå 5 min., så karamellen kan sætte sig lidt. Vend tærten ud på et fad – vær forsigtig, da karamellen stadig er varm.
  7. Pynt med fintrevet citrusskal og kokos og servér med cremefraiche, is eller flødeskum.