Skotske shortbread

Skotske shortbread

De smørrige og krummesprødekager er en fast ingrediens pået skotsk kagefad. Opskriften påkagerne varierer derimod meget,her har vi kommet chokolade idejen.

18 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 25 min.
  • Kan fryses, men kan også holde sig sprøde i dåse
  • 200 g blødt smør
  • 85 g sukker
  • 180 g mel
  • 1 dl majsgryn (polentamel)
  • 1⁄2 tsk bagepulver
  • 150 g chokolade (grofthakket)
  • 1⁄2 dl rosiner eller korender (Køb korender på Hjemmets Helseshop »)

  1. Rør smør og sukkergodt sammen. Bland mel, majsgryn, bagepulver,chokolade og rosinerog rør det i smørblandingen.
  2. Beklæd enlille bradepande, 26 x24 cm, med bagepapirog bred dejen ud til enjævn tyk plade. Bagkagen ved 175 grader ica. 25 min.
  3. Skær dejeni kvadrater, mens denendnu er lun.