
Slethvar eller pighvar med rødbeder, korn og sellerismørsovs
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 50 min.
- Koge/stege/bagetid: 1 time
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 600 g filet af pighvar eller slethvar
- 15 g smeltet smør eller 1 spsk jomfruolivenolie
- 500 g røde, gule eller stribede rødbeder
- 200 g hel byg, rug eller spelt
- 2 skalotteløg (finthakket)
- 2 fed hvidløg (finthakket)
- 15 g smør
- 2 stilke blegselleri (i små tern)
- salt og peber
- Sovs:
- 150 g skrællet knoldselleri (i tern)
- 5 dl hønse- eller fiskebouillon
- 1 lille bdt persille
- 50 g smør
- 1-2 spsk citronsaft
- salt og peber
- Skrub rødbederne rene, pak dem ind i stanniolog bag dem møre i ovnen ved 200 grader ca. 1 time. Pak dem ud, lad dem afkøle lidt ogskræl dem.
- Skyl kornet grundigt i koldt vand og sæt kernerne over at koge i rent koldt vand. Tilsæt1 tsk salt og kog kernerne møre 20-30 min. Hæld dem på etdørslag.
- Kog selleriternene helt møre i bouillon (ca. 20 min.) og blend det til encremet sovs. Hold det varmt i en gryde.
- Steg skalotteløg og hvidløg blanke i en grydemed smør og tilsætblegselleri. Steg underomrøring 3-5 min. ogtilsæt de afdryppedekorn. Varm det igennem og smag til med salt ogpeber.
- Krydr fiskefileterne med salt og peber oglæg dem på en bageplademed bagepapir. Pensl med lidt smeltet smør eller olie og sætpladen i ovnen ved 180 grader i 8-10 min.
- Blend den varme sellerisovs med en håndfuld skyllede persillebladeog koldt smør. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Skær bederne i skiver og anret på 4 varme tallerkner. Fordél kornblandingenovenpå og derefter den bagte fisk. Dryp sovsen omkring og servér straks.