Opskrift på spelt-pirogger med rejer, kartofler, karry og dild

Små spelt-pirogger med rejer, kartofler, karry og dild

20

Ingredienser

  • Dejen:
  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 æg, sammenpisket
  • 65 g smeltet smør
  • 225 g groft speltmel
  • ca. 225 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg til kanterne og til at pensle overfladen med.
  • Fyldet:
  • 1 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ tsk karry
  • salt
  • 500 g kogte kartofler, skåret i mindre tern
  • 150 g rejer, groft hakkede
  • ½ bundt dild, finthakket.
  • Dip:
  • 2½ dl græsk yoghurt
  • salt og peber
  • lidt paprika
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk dild, finthakket
  • 2 purløg, finthakket.

Sådan gør du

  1. Dejen:
  2. Smuldr gæren og rør den sammen med vand i en skål. Tilsæt salt, æg, smør og groft speltmel, og rør det godt sammen. Kom hvedemelet i lidt af gangen, og rør til dejen er jævn og glat i konsistensen. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Dæk dejen til med et klæde og lad den hæve 30 min.
  3. Fyldet:
  4. Snit løget i små tern og steg det mørt i olivenolie ved jævn varme uden at det tager farve. Tilsæt karry, lidt salt og kogte kartofler. Varm det igennem og tag det væk fra varmen. Lad det afkøle i en skål, og bland kartoffelblandingen med rejer og dild. Krydr med ekstra salt og peber.
  5. Drys lidt mel på bordet og rul dejen tyndt ud med en kagerulle. Udstik cirkler efter ønsket størrelse – f.eks. en tekop – størrelse af ca. 10 cm. i diameter.
  6. Læg fyld i midten af dejen og pensel med lidt sammenpisket æg i kanten – fold dejen indover fyldet. Markér og tryk i kanten med en skarp kniv, så der kommer mønster i kanten. Det hjælper også dejen med at holde sig lukket.
  7. Sæt piroggerne til hævning på køkkenbordet i 15-20 min.
  8. Dip:
  9. Rør græsk yoghurt sammen med salt, peber, paprika, citronsaft, dild og purløg og server det som dip til piroggerne.
  10. Pensel piroggerne med æg og bag dem 14-15 min. ved 200 grader på varmluft, indtil de er gyldne og lækre. Server pirogger med yoghurt-krydderurte-dip og evt. en skål god salat med vinaigrette.