Små spelt-pirogger med rejer, kartofler, karry og dild
20
Ingredienser
- Dejen:
- 25 g gær
- 2 dl vand
- 1 tsk salt
- 1 æg, sammenpisket
- 65 g smeltet smør
- 225 g groft speltmel
- ca. 225 g hvedemel
- 1 sammenpisket æg til kanterne og til at pensle overfladen med.
- Fyldet:
- 1 løg
- 2 spsk olivenolie
- 1½ tsk karry
- salt
- 500 g kogte kartofler, skåret i mindre tern
- 150 g rejer, groft hakkede
- ½ bundt dild, finthakket.
- Dip:
- 2½ dl græsk yoghurt
- salt og peber
- lidt paprika
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk dild, finthakket
- 2 purløg, finthakket.
Sådan gør du
- Dejen:
- Smuldr gæren og rør den sammen med vand i en skål. Tilsæt salt, æg, smør og groft speltmel, og rør det godt sammen. Kom hvedemelet i lidt af gangen, og rør til dejen er jævn og glat i konsistensen. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Dæk dejen til med et klæde og lad den hæve 30 min.
- Fyldet:
- Snit løget i små tern og steg det mørt i olivenolie ved jævn varme uden at det tager farve. Tilsæt karry, lidt salt og kogte kartofler. Varm det igennem og tag det væk fra varmen. Lad det afkøle i en skål, og bland kartoffelblandingen med rejer og dild. Krydr med ekstra salt og peber.
- Drys lidt mel på bordet og rul dejen tyndt ud med en kagerulle. Udstik cirkler efter ønsket størrelse – f.eks. en tekop – størrelse af ca. 10 cm. i diameter.
- Læg fyld i midten af dejen og pensel med lidt sammenpisket æg i kanten – fold dejen indover fyldet. Markér og tryk i kanten med en skarp kniv, så der kommer mønster i kanten. Det hjælper også dejen med at holde sig lukket.
- Sæt piroggerne til hævning på køkkenbordet i 15-20 min.
- Dip:
- Rør græsk yoghurt sammen med salt, peber, paprika, citronsaft, dild og purløg og server det som dip til piroggerne.
- Pensel piroggerne med æg og bag dem 14-15 min. ved 200 grader på varmluft, indtil de er gyldne og lækre. Server pirogger med yoghurt-krydderurte-dip og evt. en skål god salat med vinaigrette.