Smørrebrød a la bikini-klar

Smørrebrød a la bikini-klar

Lav dit eget veldækkede smørrebrødsbord med kyllingesalat, laks og ost – og nyd det med god samvittighed!

1

Ingredienser

  • 600 kcal pr. portion
  • 2 skiver klidbrød (købes i helsekost eller hos Frk skrump) alternativt fiberkiks fra supermarkedet
  • 60 g kyllingebryst – kogt eller kyllingepålæg
  • 1 tsk kapers
  • 1 spsk mayonnaise, ægte
  • 1 spsk skyr
  • 1 knsp karry
  • lidt salt og peber
  • lidt frisk purløg eller persille
  • 2 skiver rødløg
  • 2-3 valnødder
  • 50 g laks, røget eller varmrøget
  • 1 tsk pesto, f.eks. Løgismoses fra Netto
  • lidt lucernespirer og evt brøndkarse til pynt
  • 30 g primmadonna light eller anden 16% ost
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 2-3 skiver rødløg
  • 40 g fennikel
  • ¼ peberfrugt
  • 1 spsk olivenolie
  • lidt karry
  • 1 spsk gojibær
  • 3-5 dråber flydende sødemiddel
  • lidt salt og peber

Sådan gør du:

  1. 1.Kog kyllingen på forhånd, pluk den og vend den sammen med en dressing af kapers, mayonnaise, skyr, salt, peber og karry.
  2. 2. Fordel kyllingesalaten på et stykke klidbrød, og pynt med brøndkarse, løgringe og valnødder.
  3. 3. Skær laksen i tern, fordel den på et stykke klidbrød og top den med pesto og lucernespirer.
  4. 4. Skær osten i stave.
  5. 5. Lav en salat af spinat, hakket løg, fennikel og peberfrugt.
  6. 6. Rør en dressing af olie, karry, salt, peber og flydende sød, og vend den i salaten. Top med gojibær.
  7. 7. Anret dit smørrebrød på tallerkenen, og nyd!
  8. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Omelet med grøn top