Oksekødssuppe

Spicy oksekødssuppe med nudler

En herlig, smagfuld og varmende suppe.

4

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 1 liter god oksefond
  • 3 hele stjerneanis
  • 1 hel stang kanel
  • 1 + 1 frisk rød chili, skåret i tynde skiver
  • tsk salt
  • 3 spsk fiskesauce
  • 1 tsk mørk farin eller rørsukker
  • 3 cm frisk ingefær, snittet i skiver
  • 400 g tørrede risnudler
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 bakke bønnespirer
  • 3 forårsløg, skåret i tynde skiver
  • 200-300 g oksefilet eller lignende, skåret i meget tynde skiver

Sådan gør du

  1. Kog oksefonden op med stjerneanis, kanel, 1 chili, fiskesauce, salt, sukker og ingefær. Lad den simre, imens du gør nudlerne klar efter anvisningen på pakken.
  2. Anret de færdige nudler, bønnespirer, friske krydderurter og de tynde skiver oksefilet i dybe skåle, og hæld den kogende og helt varme suppe over. Det er vigtigt, at oksefileten er skåret ultratyndt, da den udelukkende bliver tilberedt af den varme suppe.
  3. Drys med forårsløg og ekstra chili, og servér med det samme.
  4. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Gastro.dk: 6 opskrifter: Mad til mange dage