Opskrift på spinattærte med gedeost

Spinattærte - med gedeost

4

Ingredienser

  • Dej:
  • 150 g rugmel
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 100 g smør
  • 75 g kvark.
  • Fyld:
  • 1 kg spinat
  • 200 g smuldret gede fetaost
  • 4 økologiske æg
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • salt og friskkværnet peber.
  • Ekstra:
  • Tørrede bønner

Spinattærte

  1. Bland rugmel, hvedemel og salt. Smuldr smørret i melet med fingerspid-serne, og saml dejen med kvarken. Lad den hvile 1 time i køleskabet.
  2. Rul derefter dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt springform på 24 cm, dejen må gerne hænge ud over kanten. Læg et stykke bagepapir ud over dejen, tryk det godt til op ad siderne. Hæld tørrede bønner i formen, og forbag tærten i 10 minutter ved 180 grader.
  3. Imens dampes spinaten til den falder sammen. Hæld den i en sigte, og knug den fri for væde, når den ikke længere er skoldende varm.
  4. Pisk æggene sammen, og rør dem i cremefraichen, tilsæt derefter feta, salt og peber.
  5. Fjern bagepapir og bønner fra den forbagte tærtebund, og dæk den med spinaten.
  6. Fordel derefter cremefraicheblandingen hen over. Bag tærten ca. 40 minutter ved 180 grader.

Spinattærte TIP

Hvis du er i tvivl om spinattærten er bagt færdig, så stik i den med en strikkepind eller et træspyd. Hvis der ikke hænger noget ved, når du trækker pinden op, er den færdig.