Spinattærte - med gedeost
4
Ingredienser
- Dej:
- 150 g rugmel
- 100 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 100 g smør
- 75 g kvark.
- Fyld:
- 1 kg spinat
- 200 g smuldret gede fetaost
- 4 økologiske æg
- 2 dl cremefraiche 18 %
- salt og friskkværnet peber.
- Ekstra:
- Tørrede bønner
Spinattærte
- Bland rugmel, hvedemel og salt. Smuldr smørret i melet med fingerspid-serne, og saml dejen med kvarken. Lad den hvile 1 time i køleskabet.
- Rul derefter dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt springform på 24 cm, dejen må gerne hænge ud over kanten. Læg et stykke bagepapir ud over dejen, tryk det godt til op ad siderne. Hæld tørrede bønner i formen, og forbag tærten i 10 minutter ved 180 grader.
- Imens dampes spinaten til den falder sammen. Hæld den i en sigte, og knug den fri for væde, når den ikke længere er skoldende varm.
- Pisk æggene sammen, og rør dem i cremefraichen, tilsæt derefter feta, salt og peber.
- Fjern bagepapir og bønner fra den forbagte tærtebund, og dæk den med spinaten.
- Fordel derefter cremefraicheblandingen hen over. Bag tærten ca. 40 minutter ved 180 grader.