Spinat og æg i skøn forening fra Hjemmet

Spinat og æg i skøn forening

Det er så hyggeligt og uformelt at invitere på brunch, og i stedet for at lave det helt store æggekage-orgie med cocktailpølser og boblende baconskiver, er her en lille delikat sag.

Du kan gøre det hele klar i god tid, inden gæsterne kommer, og når de så ringer på, sætter du blot de små skåle i ovnen.

Jeg fik det første gang på en café og tænkte, at dét måtte jeg da også kunne lave derhjemme. Som sagt, så gjort. Her er resultatet:

6 personer

200 g frossen helbladet spinat

1 fed hvidløg

1 løg

150 g bacon

salt, peber, revet muskatnød og sukker

6 æg

6 små skåle

1. Optø spinaten. Knus og hak hvidløget. Skær løget i små tern. Skær bacon i små strimler.

2. Brun bacon på panden i ca. 5 min. Tilsæt løg og hvidløg og steg videre i et par min.

3. Tilsæt spinat og smag til med salt, peber, muskatnød og lidt sukker.

4. Fordél spinat- og baconblandingen i 6 små, smurte ovnfaste skåle.

6. Slå et æg ud i hver skål og pas på, at blommen forbliver hel – det ser pænest ud.

7. Sæt skålene i ovnen ved 200 grader i ca. 12 min. Krydr evt. med peber lige inden servering.

Spinat og æg i skøn forening

Sådan ser det ud, inden æg, spinat og bacon ryger i ovnen.