Spinat og æg i skøn forening
Det er så hyggeligt og uformelt at invitere på brunch, og i stedet for at lave det helt store æggekage-orgie med cocktailpølser og boblende baconskiver, er her en lille delikat sag.
Du kan gøre det hele klar i god tid, inden gæsterne kommer, og når de så ringer på, sætter du blot de små skåle i ovnen.
Jeg fik det første gang på en café og tænkte, at dét måtte jeg da også kunne lave derhjemme. Som sagt, så gjort. Her er resultatet:
6 personer
200 g frossen helbladet spinat
1 fed hvidløg
1 løg
150 g bacon
salt, peber, revet muskatnød og sukker
6 æg
6 små skåle
1. Optø spinaten. Knus og hak hvidløget. Skær løget i små tern. Skær bacon i små strimler.
2. Brun bacon på panden i ca. 5 min. Tilsæt løg og hvidløg og steg videre i et par min.
3. Tilsæt spinat og smag til med salt, peber, muskatnød og lidt sukker.
4. Fordél spinat- og baconblandingen i 6 små, smurte ovnfaste skåle.
6. Slå et æg ud i hver skål og pas på, at blommen forbliver hel – det ser pænest ud.
7. Sæt skålene i ovnen ved 200 grader i ca. 12 min. Krydr evt. med peber lige inden servering.
Sådan ser det ud, inden æg, spinat og bacon ryger i ovnen.