Spinattærte med mandelbund
4
Total:45 minutter
Ingredienser
- 150 g fuldkornsmel
- 100 g mandler, malet til mel
- 2 spk kokosolie
- 1 æg
- 400 g frisk spinat, hakket
- 50 g ricottaost
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk olivenolie
- havsalt
- ca ½ tsk muskatnød
- sesamfrø
Sådan laver du tærten
- Tænd ovnen på 180 grader. Bland mel og mandler og kom kokosolie og æg i. Dejen skal ikke være for fedtet, men sådan så fingrene ikke sidder fast i dejen. Læg den koldt i en times tid. Bland den hakkede spinat med ricottaost, løg, hvidløg og olivenolie. Krydr med havsalt og muskatnød. Kom tærten i en smurt tærteform, og sørg for, at den går godt op af siderne. Kom fyldet i og hæld sesam-frø over – det giver den dejligste sprøde overflade. Kom den i ovnen, og giv den ca 35 - 40 min.