Sprød og krydret kålsalat
En mættende, sprød og ikke mindst sund salat, som egner sig superfint til madpakken. Har du en rest kød, f.eks. kylling eller tyndskåret okse, er det oplagt at strimle ud over salaten.
1
Ingredienser
- ½ lille spidskål
- 1 mellemstor gulerod
- ½ gul peber
- ca. 50 g bønne- eller lucernespirer
- 1 lille håndfuld lyse rosiner
- 1 lille håndfuld koriander, grofthakket
- 1 lille håndfuld thaibasilikum, grofthakket
- Dressing:
- 1 fed hvidløg
- 2 cm frisk ingefær
- 1 dl soja
- 3 spsk sesamolie, alternativt olivenolie.
- 1 spsk honning
- saft af en halv lime.
- 1 lille håndfuld usaltede peanuts
Sådan laver du kåsalat:
- Snit spidskålet meget fint, skær guleroden og peberfrugten i meget tynde strimler. Vend med resten af ingredienserne.
- Lav dressingen ved at rive hvidløg og ingefær på den fine side af rivehjernet. Bland med soja, olie, honning og limesaft. Smag evt. til med lidt mere honning. Vend med salaten lige inden den skal spises. Rist peanutsene på en pande med lidt olie til de er gyldne og sprøde og drys de afkølede nødder over salaten.
- Prøv også hjemmelavet 'cup noodle'