Sprød salat

Sprød salat med edamamebønner, rå kinaradisechips, fennikel og æble

En skøn sommerlig salat som sprutter af sprødhed og næring.

4

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 500 g forkogte og saltede
  • edamamebønner med skal
  • 1 halv kinaradise
  • 2 mellemstore fennikler
  • 2 mellemstore æbler, syrlige og faste
  • 100 g mandler
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk honning
  • 2-3 spsk olivenolie
  • En halv citron, saften herfra

Sådan gør du

  1. Kom edamamebønnerne i en sigte, og hæld kogende vand over dem. Skræl og skær kinaradisen/ræddiken i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern, og læg dem i en skål med koldt vand. Fjern de yderste blade på fenniklen, skær roden væk og skær den i tynde skiver – det kan du også gøre på mandolinjern – og læg fenniklen i vandet sammen med kinaradisen. Fjern kernehuset fra æblerne, og skær dem i tynde både. Rist mandlerne gyldne i smørret, og tilsæt honningen de sidste minutter, så mandlerne karamelliserer let. Smut bønnerne ud af skallen, hæld vandet fra grøntsagerne og dup dem tørre. Vend kinaradise med fennikel, æble og honningristede mandler. Dryp med olievenolie og citronsaft – og servér.
  2. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Boligliv.dk: Nem og lækker sensommermad