Opskrift på sprøde kartoffelkager

Sprøde kartoffel-kager med oliven og fennikel

4

Ingredienser

  • 500 g bagekartoffel
  • 1 revet gulerod
  • 1 revet løg
  • 2 kviste timian
  • 2 æg
  • 40 g mel
  • salt og peber
  • ½ dl olivenolie
  • ½-1 fennikel
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 100 g sorte oliven
  • 1 håndfuld krydderurter fx snittet purløg og plukket kørvel

Sådan gør du

  1. Bland revet kartoffel, gulerod, løg og plukket timian i en skål. Slå æggene ud heri og rør mel, salt og peber i blandingen.
  2. Opvarm en pande med olivenolie og læg skefulde af kartoffelblandingen på panden, som små pandekager og steg dem gyldenbrune på begge sider.
  3. Opvarm evt. kartoffelkagerne 5 min i ovnen før servering.
  4. Snit fennikel i tynde skiver og vend det sammen med citronsaft, olivenolie, salt, peber, oliven og krydderurter.
  5. Servér kartoffelkagerne med fennikel, oliven og masser af friske krydderurter.