Sprøde kartoffel-kager med oliven og fennikel
4
Ingredienser
- 500 g bagekartoffel
- 1 revet gulerod
- 1 revet løg
- 2 kviste timian
- 2 æg
- 40 g mel
- salt og peber
- ½ dl olivenolie
- ½-1 fennikel
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk olivenolie
- salt og peber
- 100 g sorte oliven
- 1 håndfuld krydderurter fx snittet purløg og plukket kørvel
Sådan gør du
- Bland revet kartoffel, gulerod, løg og plukket timian i en skål. Slå æggene ud heri og rør mel, salt og peber i blandingen.
- Opvarm en pande med olivenolie og læg skefulde af kartoffelblandingen på panden, som små pandekager og steg dem gyldenbrune på begge sider.
- Opvarm evt. kartoffelkagerne 5 min i ovnen før servering.
- Snit fennikel i tynde skiver og vend det sammen med citronsaft, olivenolie, salt, peber, oliven og krydderurter.
- Servér kartoffelkagerne med fennikel, oliven og masser af friske krydderurter.