Stegt lyssej med østershatte, selleri og sprød æble-salat
6
Ingredienser
- 1/4 - ½ knoldselleri
- 200 g østershatte
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
- lidt citronsaft
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 3 spsk skalotteløg, finthakket
- 2-3 spsk purløg, finthakket
- 1 syrligt æble
- lidt citronsaft
- et par dråber æblecider eddike
- salt og peber
- 1½ spsk purløg, finthakket
- 600 g lyssej eller torsk, skåret i 6 portionsstykker
- olivenolie og lidt smør til stegning
- 2 kviste timian, bladene heraf
- salt og peber.
Sådan gør du
- Skræl og skær knoldselleri i små tern og del østershattene i mindre stykker. Steg knoldselleriternene på en pande med olivenolie, indtil de er gyldne og møre. Krydr med salt og peber. Tag selleriternen af panden og krydr dem med citronsaft, hvidløg og skalotteløg.
- Steg østershattene gyldne på panden og krydr med salt og peber og bland dem sammen med de stegte selleri og purløg.
- Skær æblet i tynde både eller i strimler og mariner dem med citronsaft, lidt æbleeddike, salt, peber og hakket purløg.
- Steg fisken 2-3 min på hver side til den er færdigtilberedt på en pande med lidt olivenolie, timian og smør – krydr med salt og peber.
- Anret de stegte svampe og selleri sammen med stegt fisk og lidt æblesalat på toppen.