Opskrift på lyssej med porre og kold sennepscreme

Stegt lyssej med porre og kold sennepscreme med dild

4

Ingredienser

  • 2½ dl græsk eller drænet yoghurt
  • 1 tsk dijonsennep
  • lidt citronsaft
  • 2 spsk finthakket dild
  • 1 porre
  • lidt smør
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 600 g lyssej skåret i 4 portionsstykker
  • olivenolie
  • salt og peber.
  • Tilbehør: kogte eller ovnbagte kartofler

Sådan gør du

  1. Rør græsk yoghurt sammen med dijonsennep, citronsaft, dild og krydr med salt og peber.
  2. Rens og skær porren i passende stykker (3-4 cm) og damp dem i lidt vand med salt og smør, læg låg på gryden, og damp til de er let møre. Krydr porrestykkerne med finthakkede skalotteløg og friskkværnet peber.
  3. Steg lyssej på en pande med lidt olivenolie 2-3 min på hver side til de er gyldne, saftige og gennemstegte.
  4. Anret stegt lyssej med dampet porre og kold sennepscreme med dild, og spis kogte kartofler eller groft brød til.