Stjerneskud

Stjerneskud med ærter

Sprødt og blødt i skøn forening. Brug sæsonens friske råvarer til nemt og lækkert at lave en klassikeren stjerneskud fra bunden.

Stjerneskud til 4 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Normalt laver du stjerneskud med dampede hvide asparges. Aspargessæsonen er slut, så brug sukkerærter i stedet for.
  • 4 skiver brød
  • 200 g skalrejer
  • 2 dl mayonnaise
  • 1 dl dild, finthakket
  • 1 citron 4 håndfulde salat
  • 8 fladfiskefileter, f.eks. skrubber
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 50 g smør
  • salt og peber
  • 200 g sukkerærter i bælg
  • 100 g stenbider- eller lakserogn

Sådan laver du et stjerneskud

  1. Rist brødet, og pil rejerne. Rør mayonnaise og dild sammen. Skær citronen i 4 stykker. Snit salaten.
  2. Skær fiskefileterne over på midten, og panér den ene halvdel i sammenpisket æg og derefter rasp rørt med salt og peber. Smelt smørret på en pande, og steg de panerede fiskefileter gyldne, ca. 3 min på hver side.
  3. Bring en gryde med vand og salt i kog. Kog først sukkerærterne i 1 min. Skru ned for varmen, så vandet bobler let, og sænk de upanerede fiskefileter ned i vandet. Pochér dem i ca. 4 minutter.
  4. Anret salat, stegte og pocherede fisk samt ærter oven på det ristede brød. Pynt med rogn, rejer og mayonnaise. Dryp citron over ved servering.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Boligliv.dk: Nem og lækker sensommermad