Stjerneskud med ærter
Sprødt og blødt i skøn forening. Brug sæsonens friske råvarer til nemt og lækkert at lave en klassikeren stjerneskud fra bunden.
Stjerneskud til 4 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- Normalt laver du stjerneskud med dampede hvide asparges. Aspargessæsonen er slut, så brug sukkerærter i stedet for.
- 4 skiver brød
- 200 g skalrejer
- 2 dl mayonnaise
- 1 dl dild, finthakket
- 1 citron 4 håndfulde salat
- 8 fladfiskefileter, f.eks. skrubber
- 1 æg
- 1 dl rasp
- 50 g smør
- salt og peber
- 200 g sukkerærter i bælg
- 100 g stenbider- eller lakserogn
Sådan laver du et stjerneskud
- Rist brødet, og pil rejerne. Rør mayonnaise og dild sammen. Skær citronen i 4 stykker. Snit salaten.
- Skær fiskefileterne over på midten, og panér den ene halvdel i sammenpisket æg og derefter rasp rørt med salt og peber. Smelt smørret på en pande, og steg de panerede fiskefileter gyldne, ca. 3 min på hver side.
- Bring en gryde med vand og salt i kog. Kog først sukkerærterne i 1 min. Skru ned for varmen, så vandet bobler let, og sænk de upanerede fiskefileter ned i vandet. Pochér dem i ca. 4 minutter.
- Anret salat, stegte og pocherede fisk samt ærter oven på det ristede brød. Pynt med rogn, rejer og mayonnaise. Dryp citron over ved servering.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Boligliv.dk: Nem og lækker sensommermad