God gæstemad behøver ikke at være kalorietung. Her får du kostekspertens bud på en fireretters menu med fokus på smag og farver – menuen er fyldt med grøntsager, fisk, kød og en sød sag som afslutning. Alle opskrifter er til fire personer.
Med få huskeregler, kan du servere både skøn og sund gæstemad:
Tænk over at sammensætte en menu, som indeholder mange grøntsager og meget protein, f.eks. i form af et stykke lækkert fisk eller kød.
Hav fokus på portionsstørrelserne – når du skal spise tre eller fire retter, så husk, at portionerne ikke behøver at være så store som til hverdag – hellere lidt, men godt.
Prioritér at lave en lille, men lækker dessert r ofte er en lille smule nok til at stille den søde trang, hvis man allerede er mæt i forvejen.
Hvis det er muligt, så drop den obligatoriske brødkurv, da der er mange kalorier at spare – på den måde kan der i stedet blive plads til et glas vin til maden.
Kosteksperten:
Ditte Ingemann, 32 år, bachelor i ernæring og sundhed og har bloggen Thefoodclub.dk. Hun bor i København med sin mand, Søren, og udkom i foråret med sin kogebog ”Salater fra The Food Club” fra forlaget Gyldendal. Se mere på Ditteingemann.dk