Sund & Slank gæstekok: Sandra Pugliese

Sund & Slank gæstekok: Sandra Pugliese

Spagetti med kødsauce – på den sunde måde

Den her ret er inspireret af raw food-konceptet, hvor pastaen er erstattet med strimlede courgetter. De er lige til at rulle på en gaffel præcis som almindelig spaghetti.

4 store portioner

50 g bacon, skåret i tynde strimler – kan udelades

1 spsk olivenolie

1 stort, finthakket – eller 1 lille skalotteløg

1 fed, finthakket hvidløg

1 lille, finthakket rødløg

1 stængel bladselleri, skåret i småbitte tern

1 dl gulerod i små, bitte tern

400 g magert hakket oksekød

1 ½ spsk koncentreret tomatpure

1 stort glas rødvin

1 dåse flåede, hakkede tomater eller små cherrytomater på dåse

Lidt vand til at spæde saucen op med

2 kviste frisk rosmarin

4-5 kviste frisk timian eller 2 tsk tørret oregano

2 laurbærblade

salt, friskkværnet peber, revet muskatnød, evt. lidt piri piri.

2-3 courgetter

Sådan gør du

Svits bacon i olien et par minutter, tilsæt hvidløg og løg og svits yderligere et par minutter. Tilsæt bladselleri, gulerod og et par timiankviste og lad det svitse med et par minutter. Tilsæt kødet, og lad det svitse, til det er brunt. Det tager 4-5 minutter.

Tilsæt tomatpuréen, og efter yderligere et par minutter, rødvinen. Lad den koge kraftigt op, så alkoholen fordamper. Tilsæt så de flåede tomater, de resterende krydderurter, ½-1 dl vand, og krydr med lidt salt og peber. Lad saucen simre under låg en times tid, før du smager den til med yderligere salt, peber, lidt muskatnød og evt. piri piri. Kig til den undervejs, og tilsæt mere vand om nødvendigt. Lad den simre ½ time mere, så er den rigtig kraftfuld og klar til at spise.

Striml courgetterne med et ’strimlejern. Det gøres nemmest ved at dreje den undervejs så du strimler et par gange på hver side hele vejen rundt. Den midterste del er som regel for kernet og blød til at bruge, den kan du gemme og bruge i enten kødsaucen hér eller i salat, gryderet eller i brød eller boller.

Servér retten med en lille salat til – f.eks. bare et par friske tomater, med lidt finthøvlet fennikel. Jeg synes sådan en salat smager bedst bare med lidt salt og god olivenolie over idet tomaterne som regel har syre nok i sig selv og ikke behøver hverken citron eller eddike. Du kan sagten dryppe lidt god balsamico over, hvis du alligevel synes den mangler lidt syre.