Suveræne Sonja Bocks livret

Suveræne Sonja Bocks livret

Hellefisk med jordskokker og safran

“Mums, jordskokkerne er bare gode her. De spiller rigtig godt sammen med fisk, safran, hvidvin og fløde.”

Til 4 personer

600 g hellefiskefilet uden skind

800 g jordskokker

150 g skalotteløg

½ dl piskefløde

2½ dl grøntsagsbouillon

1 dl hvidvin

1 lille nip safran (0,2 g)

salt og peber

Tilbehør

Ris og råkost.

Skær fisken i otte stykker. Skræl jordskokkerne, skær sideknoldene fra og skræl dem separat – kassér de mindste sideknolde. Skær jordskokkerne i skiver på 2 cm. Pil skalotteløgene og hak dem fint.

Hæld fløde, bouillon, hvidvin og safran i en bradepande med bagepapir, fordel jordskokker og løg i bradepanden og krydr med salt og peber. Dæk bradepanden med stanniol og sæt retten i ovnen ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 35 minutter, til jordskokkerne er næsten møre.

Fjern stanniolen, læg fisken oven på jordskokkerne, krydr med salt og peber og giv retten yderligere 12 minutter, til fisken er gennembagt. Server med ris og råkost.

Fakta

Sonja Bock, 46 år, kogebogsforfatter og kogekone. Aktuel med bøgerne „Suveræne Succeser“ og „Suveræn Simremad“, som er skrevet sammen med Tina Scheftelowitz. Læs hele interviewet i denne uges ALT for damerne (45/2010)