
Svinefilet bagt med kartoffelpanade og rodfrugtsalat
Lækker svinefilet bagt i ovnen sammen revne kartofler - kartoffelpanaden er en slags 'kæmpe' rösti, der bages i ovnen sammen med kødet. Nemt og super lækkert!
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stegetid: ca. 45 min.
- Kødet er fryse-egnet
- 750 g svinefilet (svinekam uden svær)
- 1 spsk smør + 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 750 g kartofler (skrællede, groftrevne)
- ½ dl olivenolie
- Rå rodfrugtsalat med sennepsdressing:
- 250 g rødbede (skrællet, groftrevet)
- 250 g knoldselleri (skrællet, groftrevet)
- 2 spsk grov dijonsennep
- 1½ dl piskefløde
- 1 tsk hvidvinseddike
- Tilbehør: grøn salat
- Dup kødet med køkkenrulle, brun det på en pande i smør og olie og krydr med salt og peber.
- Bland kartofler med olie og krydr med salt og peber. Læghalvdelen på bagepapir i et ovnfast fad. Læg det brunede stykke kød ovenpå og tryk resten af kartoflerne i et jævnt lag omkring kødet.
- Stilfadet i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Ved brug af stegetermometersteges, til centrumtemperaturen er 65 grader.Lad stegen hvile i ca. 10 min. og skær den i skiver.
- Salat:
- Bland de revne grønsager med en dressingaf sennep, fløde ogeddike. Smag salaten til med salt.
- Servérsvinefilet med kartoffelpanade, rå salat og evt. grøn salat.