Billede 1 - Svineskank med æblesovs, rosenkålssalat og kartofler

Svineskank med æblesovs, rosenkålssalat og kartofler

I julen spiser mangestege af svinekød. Svineskankeer billige oggiver mørt og velsmagendekød. Her laver vi svineskank med æblesovs, rosenkålssalat og kartofler:

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege/kogetid: ca. 3 timer
  • Kødet er fryse-egnet
  • 2 svineskanke
  • groft salt
  • 5-6 laurbærblade
  • 1 løg (hakket)
  • 3 dl ren usødet æblejuice(æblemost)
  • 2-3 æbler (syrlige, skrællede, stykker)
  • Ovnstegte kartofler:
  • 1 kg faste kartofler (skrællede, små tern)
  • 2 spsk olie
  • 3-4 kviste rosmarin (eller 2 tsk tørret)
  • salt og friskkværnet peber
  • Rosenkålssalat:
  • 200 g rosenkål (tynde skiver)
  • 4 spsk syltede tranebær (eller tyttebær)
  • 8 blade rød salat (radicchio)

SÅDAN GØR DU

  1. Rids sværen på skankene(se tipnederst i opskriften) og gnid medsalt. Sæt skankene pålaurbærblade og løg ien bradepande. Hældæblejuice i bunden, sætfadet i ovnen og tændpå 175 grader.
  2. Stegskankene i ca. 3 timer,til kødet slipper. Vendskankene nogle gangeunder stegningen ogtilsæt æblestykker desidste 30 min. af stegetiden.Tag skankene op.Kassér laurbærbladeneog blend stegeskyen.
  3. Smag sovsen til medsalt og peber. Skær kødetfra benene og kassérfedt og blødt skind.
  4. Kartofler: Bland alle ingredienserpå en bageplademed bagepapir.Bag i ca. 50 min. sammen med skankene.Brun evt. kartoflerneved 250 grader, nårskankene tages ud.
  5. Salat: Bland rosenkålmed bær og anret medsalatblade. Servérskanke med sprødsvær, æblesovs, rosenkålssalatog kartofler.