
Svineskank med æblesovs, rosenkålssalat og kartofler
I julen spiser mangestege af svinekød. Svineskankeer billige oggiver mørt og velsmagendekød. Her laver vi svineskank med æblesovs, rosenkålssalat og kartofler:
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stege/kogetid: ca. 3 timer
- Kødet er fryse-egnet
- 2 svineskanke
- groft salt
- 5-6 laurbærblade
- 1 løg (hakket)
- 3 dl ren usødet æblejuice(æblemost)
- 2-3 æbler (syrlige, skrællede, stykker)
- Ovnstegte kartofler:
- 1 kg faste kartofler (skrællede, små tern)
- 2 spsk olie
- 3-4 kviste rosmarin (eller 2 tsk tørret)
- salt og friskkværnet peber
- Rosenkålssalat:
- 200 g rosenkål (tynde skiver)
- 4 spsk syltede tranebær (eller tyttebær)
- 8 blade rød salat (radicchio)
SÅDAN GØR DU
- Rids sværen på skankene(se tipnederst i opskriften) og gnid medsalt. Sæt skankene pålaurbærblade og løg ien bradepande. Hældæblejuice i bunden, sætfadet i ovnen og tændpå 175 grader.
- Stegskankene i ca. 3 timer,til kødet slipper. Vendskankene nogle gangeunder stegningen ogtilsæt æblestykker desidste 30 min. af stegetiden.Tag skankene op.Kassér laurbærbladeneog blend stegeskyen.
- Smag sovsen til medsalt og peber. Skær kødetfra benene og kassérfedt og blødt skind.
- Kartofler: Bland alle ingredienserpå en bageplademed bagepapir.Bag i ca. 50 min. sammen med skankene.Brun evt. kartoflerneved 250 grader, nårskankene tages ud.
- Salat: Bland rosenkålmed bær og anret medsalatblade. Servérskanke med sprødsvær, æblesovs, rosenkålssalatog kartofler.