-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Skøn syrlig citronlagkage uden flødeskum
Lagkagen er uden flødeskum, så er du ikke vild med flødeskum, eller får du gæster, der ikke kan lide det, så er denne lagkage et super godt bud på en kage, som alle kan lide. Her får du opskriften på en skøn syrlig lagkage med både citronskal og citronsaft.
1 kage, 12-14 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Bagetid: 1 time
- Kagebunde:
- 3 citroner (økologiske)
- 350 g sukker
- 125 g smør
- 4 æg (str. L)
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- evt. 2 spsk. blå birkes
- ¼ tsk. salt
- 1¼ dl piskefløde
- Citronlage:
- ¾-1 dl sukker
- Creme og glasur:
- 1 dl æggehvider
- 100 g citronsukker
- 1 tsk. flydende vanilje (eller 1 tsk. vaniljesukker)
- Pynt:
- sukkerkugler eller kandiseret citronskal
Sådan laver du citronlagkage
- Vask citronerne, og riv skallen fint. Kør sukker og citronskal sammen i en foodprocessor. Tag 100 g citronsukker fra til cremen.
- Smelt smørret, og lad det køle af.
- Pisk æggene sammen med en håndmikser, og pisk citronsukkeret i. Pisk det til en tyk og luftig creme (5-8 min.).
- Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt evt. birkes og salt. Vend det i æggemassen lidt ad gangen. Vend fløde og smør i dejen.
- Hæld dejen i en smurt springform (22 cm), og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 45-55 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og stil den til afkøling i formen på en rist. Åbn formen efter 10 min., og lad kagen køle helt af.
- Pres saften af citronerne, mål den, og kog den igennem med samme mængde sukker. Afkøl saften.
- Del kagen i 3 bunde, og dryp dem med citronlagen.
- Pisk æggehvider og citronsukker sammen i en skål over et varmt vandbad. Pisk, til det bliver en tyk og blank marengs. Pisk vanilje i cremen.
- Læg bundene sammen med ca. 2/3 af cremen, og brug resten som glasur til at dække kagen helt. Sæt kagen i køleskabet, men tag den ud min. 30 min. før servering.
12 fantastiske lagkager
-
Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel
-
Sommerlagkage med jordbær, hvid chokolade og mandler
-
Mandellagkage med råsyltet rabarber, spansk kørvel og vaniljecreme
-
Marengslagkage med mokkaskum
-
Tiramisu-pandekagelagkage
-
Hindbærlagkage med hvid chokolade
-
Jordbærlagkage med hyldeblomst
-
Skøn sønderjysk rugbrødslagkage
-
Fragilitélagkage med hindbær
-
Makronlagkage
-
Små fine minilagkager, som ungerne vil elske
-
Marengslagkage med bær og chantillycreme
PRØV OGSÅ:Rubinsteinkage