Tag med-mad

Tag med-mad

Pastasalat a la carbonara og foccacia med spinat og mozzarella.

Pastasalat a la carbonara

Pastasalater er altid et sikkert hit. I denne udgave med ost og bacon minder salaten lidt om en kold udgave af den italienske klassiker Pasta Carbonara.

Tid: ca. 20 minutter.

(4 pers.)

300 g pasta-penne

100 g Philadelphia light

12 %

150 g bacon i tern

75 g gruyere eller

parmesanost

revet skal af 1 økologisk

citron

1 bundt bredbladet

persille

salt og peber

1.

Kog pastaen som angivet på emballagen, hæld kogevandet fra, og rør Philadelphia i pastaen, til den er smeltet.

2.

Steg bacon sprød på en tør pande, og afdryp på et stykke køkkenrulle.

3.

Riv gruyere på et rivejern, og vend den i pastaen sammen med bacon, citronskal og persille. Smag til med salt og peber.

Foccacia med spinat og mozzarella

De smager skønt både kolde og varme – de lækre foccaciabrød med spinat og mozzarella. Spis dem, som de er, eller med lidt rå grønsager som tilbehør.

Tid: ca. 30 minutter plus hæve- og bagetid.

2 1/2 dl vand

25 g gær

1 spsk. olivenolie

2 tsk. salt

200 g italiensk durumhvedemel

ca. 250 g italiensk hvedemel “00”

Fyld:

300 g frisk spinat

salt og peber

250 g hel mozzarella

1 tsk. tørret oregano

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

1.

Dej: Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt olivenolie og salt, og rør durummel i. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time.

2.

Slå dejen ned på et mel-drysset bord. Del den i fire stykker, og tril til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og tryk dem let flade med håndfladen. Lad bollerne hæve, mens fyldet tilberedes.

3.

Tænd ovnen på 225 grader.

4.

Skyl spinaten, og kom den i en gryde med det vand, som hænger ved. Damp spinaten, til den falder sammen. Krydr med salt og peber. Skær mozzarella i mindre stykker.

5.

Lav huller i dejen med fingrene. Top med spinat og ost, og krydr med oregano. Dryp olivenolie over og bag i ca. 12 min., til foccaciabollerne er sprøde og gyldne.