Tærte med porre og skinke

Tærte med porre og skinke

Dejen er ikke så fed som den traditionelle, men den bliver sprød og god alligevel.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Bagetid: 50 min.
  • 3 spsk. olie
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 175 g hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 1 æg
  • 3 spsk. vand
  • Fyld:
  • 100 g spæd spinat
  • 4-5 forårsløg
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 150 g røget skinke
  • 75 g reven mild ost
  • salt og peber

  1. Rør olien med sesamfrø, hvedemel og salt. Brug evt. en foodprocessor. Saml dejen med æg og koldt vand. Lad dejen hvile tildækket i 30 min. i køleskab.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Smør en tærteform (ca. 22 cm i diameter), eller brug en aflang form, og tryk dejen ud i formen. Lad dejen gå 2-3 mm op over formens kant.
  3. Fyld:Skyl spinaten grundigt, snit forårsløgene i tynde skiver, og damp spinat og løg i 3 min. i letsaltet vand. Lad det dryppe godt af i en sigte.
  4. Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt skinke i tern, revet ost, salt og peber. Vend grøntsagerne i, og kom fyldet i formen.
  5. Stil tærten i ovnen ved 175 grader på midterste ovnribbe i ca. 50 min.
  6. 3.