Tarteletter med laks

Tarteletter med laks

Arbejdstid: 30 min.Bagetid: ca. 10 min.Ikke fryse-egnede

6 stk.

Ingredienser

  • 6 plader butterdej (frossen)
  • 300 g babyspinat
  • 3 store skiver røget laks (deles)
  • 2 spsk smør
  • 25 g lakserogn (evt. fra glas)
  • salt

  1. Optø butterdejen, så pladerne kan skilles ad. Udstik runde plader ( 8cm i diam.) med et glas i halvdelen af butterdejen.
  2. Brug et lidt mindre glas og udstik hver cirkel, så der dannes en ½ cm tyk ring.
  3. De inderste skiver bruges som låg.
  4. Af resten af butterdejspladerne udstikkes nye plader (8 cm i diam.)
  5. Pensl dem i kanten med koldt vand og læg en butterdejsring på hver. Prik bunden med en gaffel. Pensl øverste kant med æg.
  6. Bag tarteletter og låg ved 225 grader i ca. 10 min.
  7. Fyld:
  8. Damp den skyllede spinat kort i lidt smør og vend lidt salt i.
  9. Fordél spinaten i butterdejsskallerne og top op med laks. Pynt med lakserogn og servér straks.