
Tartiflette
Tartiflette er en fransk ret fra Savoie-regionen. Den består af kartofler, bacon og ost (Reblochon),og nogle tilsætterogså løg. Som variationkan man erstatte bacon med laks. I den oprindelige version, udviklet af Reblochon-producenterne, bruges en hel ost.
(2-3 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege/bagetid: 1 time og 20 min.
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- 75 g bacontern
- 1 løg (finthakket)
- evt. 15 g smør
- ½ dl hvidvin eller tør vermouth
- 600 g kogte, pillede kartofler (i tern)
- ½ dl piskefløde
- salt og peber
- 75-100 g Reblochon
- Tilbehør:
- grøn salat
- eller grønsager
- evt. brød
SÅDAN GØR DU
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Steg baconternene gyldne på en pande og tilsæt løgene. Steg underomrøring, til løgene er bløde og gyldne (ca. 10 min.) – tilsæt evt.smør om nødvendigt.
- Hæld vinen på panden og lad den koge næstenvæk. Tilsæt kartoflerneog vend rundt.
- Tilsæt fløden og giv detet opkog. Krydr med salt og rigeligt friskkværnet sort peber og hæld retten i et smurt ovnfast fad.
- Skær osten i skiver (med skorpe). Fordel dem over retten og dæk med stanniol.Sæt fadet i ovnen ca. 1 time.
- Tag stanniolen af og vend rundt i retten. Gratiner under grillen i ovnen, til overfladen er gylden (5-8 min.)og servér med en grønsalat eller dampedegrønsager og evt. brød.