Tartiflette

Tartiflette

Tartiflette er en fransk ret fra Savoie-regionen. Den består af kartofler, bacon og ost (Reblochon),og nogle tilsætterogså løg. Som variationkan man erstatte bacon med laks. I den oprindelige version, udviklet af Reblochon-producenterne, bruges en hel ost.

(2-3 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege/bagetid: 1 time og 20 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 75 g bacontern
  • 1 løg (finthakket)
  • evt. 15 g smør
  • ½ dl hvidvin eller tør vermouth
  • 600 g kogte, pillede kartofler (i tern)
  • ½ dl piskefløde
  • salt og peber
  • 75-100 g Reblochon
  • Tilbehør:
  • grøn salat
  • eller grønsager
  • evt. brød

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Steg baconternene gyldne på en pande og tilsæt løgene. Steg underomrøring, til løgene er bløde og gyldne (ca. 10 min.) – tilsæt evt.smør om nødvendigt.
  3. Hæld vinen på panden og lad den koge næstenvæk. Tilsæt kartoflerneog vend rundt.
  4. Tilsæt fløden og giv detet opkog. Krydr med salt og rigeligt friskkværnet sort peber og hæld retten i et smurt ovnfast fad.
  5. Skær osten i skiver (med skorpe). Fordel dem over retten og dæk med stanniol.Sæt fadet i ovnen ca. 1 time.
  6. Tag stanniolen af og vend rundt i retten. Gratiner under grillen i ovnen, til overfladen er gylden (5-8 min.)og servér med en grønsalat eller dampedegrønsager og evt. brød.