Thomas Hermans sommerfavorit

Thomas Hermans sommerfavorit

“Rødgrød er måske det, jeg forbinder med den mest danske dessert overhovedet. Den smager af sol, sommer og kolonihavehus. Og den oser af minder, sommerferier og dansk kultur.”

Thomas Herman


Rødgrød

150 g hindbær . 150 g nippede ribs . 150 g rensede jordbær, skåret i kvarte . 2 dl god saft af røde bær, f.eks. hindbær, ribs, kirsebær . 100 g rørsukker . 1 stang flækket polynesisk vanille . majsstivelse (Maizena) . saften af 1 citron .

piskefløde til servering

Kog den røde saft, rørsukkeret, den flækkede vanillestang og vanillekornene op. Kom ribs og jordbær heri og kog dem igennem i ca. 5 minutter. Rør majsstivelsen ud i lidt vand og hæld den i gryden lidt ad gangen under omrøring, til grøden får en passende konsistens. Vær opmærksom på, at grøden bliver tykkere, når den er afkølet.

Tilsæt hindbærrene og lad det hele koge op. Smag til med lidt citronsaft og evt. en smule sukker. Fjern vanillestangen og drys lidt sukker på toppen af grøden, så den ikke trækker skind. Afkøl og servér med fløde.



Tip til servering

“Jeg plejer umiddelbart inden servering at vende lidt friske hindbær, ribs og jordbær i grøden for at give den friskhed og konsistens.”