Thorbjörgs opskrift på hørfrøboller
Hørfrøboller
“Thorbjörg Hafsteinsdottirs opskrift på lækre glutenfri hørfrøboller stammer fra bogen „Spis dig yngre“ og kan virkelig anbefales som eftermiddagssnack med lidt peanutbutter på. ”
Ca. 10 stk.
200 g solsikkekerner
250 g hørfrø
300 g malede mandler
500 g gulerødder
Revet skal og saften fra en stor citron
6 æg
1 spsk. Xylitol
½ tsk. havsalt
1 tsk. kanelpulver
1 tsk. allehåndepulver
3 tsk. finthakket ingefærrod
Kom solsikkekernerne i en blender eller køkkenmaskine og mal dem fint. Det samme gør du med hørfrø og mandler. Riv gulerødderne fint med et rivejern eller i din køkkenmaskine.
Kom ingredienserne i en skål sammen med æg, xylitol og krydderier, og rør det hele godt sammen. Fordel som boller på en bageplade beklædt med bagepapir.
Forvarm ovnen til 160 grader, og bag bollerne 35-45 minutter alt efter bollernes størrelse.