Thorbjörgs opskrift på hørfrøboller

Thorbjörgs opskrift på hørfrøboller

Hørfrøboller

“Thorbjörg Hafsteinsdottirs opskrift på lækre glutenfri hørfrøboller stammer fra bogen „Spis dig yngre“ og kan virkelig anbefales som eftermiddagssnack med lidt peanutbutter på. ”

Ca. 10 stk.

200 g solsikkekerner

250 g hørfrø

300 g malede mandler

500 g gulerødder

Revet skal og saften fra en stor citron

6 æg

1 spsk. Xylitol

½ tsk. havsalt

1 tsk. kanelpulver

1 tsk. allehåndepulver

3 tsk. finthakket ingefærrod

Kom solsikkekernerne i en blender eller køkkenmaskine og mal dem fint. Det samme gør du med hørfrø og mandler. Riv gulerødderne fint med et rivejern eller i din køkkenmaskine.

Kom ingredienserne i en skål sammen med æg, xylitol og krydderier, og rør det hele godt sammen. Fordel som boller på en bageplade beklædt med bagepapir.

Forvarm ovnen til 160 grader, og bag bollerne 35-45 minutter alt efter bollernes størrelse.