Tips til en god – og hurtig! – morgenmad

Tips til en god – og hurtig! – morgenmad

Tips til at speede morgenmaden op:

– På Falsled får man lige nu kvædegrød med fløde og en hjemmelavet müsli. Mit forslag til en lynhurtig morgenmad kunne være spejlæg – så kan det da næsten ikke gå hurtigere! Eller en god yoghurt med müsli. Efter min smag kommer den allerbedste müsli fra Skærtofte Mølle, som laver en gul, en blå og en rød variant. Virkelig godt! Yoghurten skal være naturel – ex. Fåremælksyoghurten fra Løgismoses eget mejeri. Der er heller ingen sukker i.

Sådan kan du opgradere din hverdagsmorgenmad…

– Champagne! Haha. Min kone, Randi, laver somme tider smoothies. For konsistensens skyld bruger hun altid banan. Herudover pærer eller æbler, soyamælk, hørfrøolie og kanel. Og licitin (protein). Det smager rigtig godt, og den er god til at skyde dagen i gang.

Idéer til en udbygget morgenmad:

– Jamen, her vil jeg jo anbefale, at man kaster sig ud i nogle af de retter, der er med i denne uges Løgismose-hæfte i ALT for damerne: Andepaté, Hytteost med hybenkompot, Karamelcreme med fåremælksyoghurt, Mannagrød med blåbær og birketræshonning, Vagtelspejlæg, Havtornjuice, Omelet med røget laks… Selvom det måske lyder sådan, at er der ikke noget af det her, der er avanceret. Det er lige til at gå til! Men hvis man skal lave alle retterne, vil jeg nok anbefale, at man går i gang dagen før!

Per Hallundbæk, Falsled Kro.