To fantastiske forretter

To fantastiske forretter

Tuncarpaccio med rå fennikelsalat eller hvad med en gang Blomkålsbisque med dild-olie. Her får du to fantastiske forretter, der får tænderne til at løbe i vand.

To fantastiske forretter

TUNCARPACCIO MED RÅ FENNIKELSALAT

Server retten som en let hovedret eller en frokostret og giv gerne brød til.

Tid: ca. 30 min. (4 pers.)

2 fennikler

1 håndfuld spæde spinatblade

50 g mandler 1 bundt persille

1 fed hvidløg

½ dl olivenolie

salt og peber

saft og skal af 1 ubehandlet citron

200 g tun i tynde skiver

1. Snit fenniklerne fint på et mandolinjern. Alternativt bruger du en skarp kniv. Læg dem i iskoldt vand i ca. 10 min.

2. Skyl og slyng spinaten.

3. Afdryp fenniklerne, og tør dem godt.

4. Kom mandler, persille og hvidløg i en minihakker eller blender sammen med olien. Blend til en tyk dressing. Vend dressingen med fenniklerne og dernæst med spinat. Smag salaten til med salt og peber.

5. Anret tunen med fennikelsalat. Drys citronskal over, og dryp med citronsaft.

TIP: I stedet for tun kan du bruge røget laks

To fantastiske forretter

BLOMKÅLSBISQUE MED DILD-OLIE

Cremet og frisk blomkålssuppe med kokosmælk, der smager forrygende.  

Tid: ca. 30 min. (4 pers.)

1 liter vand

1 blomkål

1 fed hvidløg

2 dåser kokosmælk

1 potte frisk koriander

salt og peber

Dildolie:

1 bundt dild

1 dl olivenolie

1 agurk

1. Bring vandet i kog.

2. Del blomkålen i små buketter, og læg dem i en skål. Hæld det kogte vand over blomkålen, og lad den stå ca. 10 min og mørne.

3. Kasser vandet, og kom blomkål, presset hvidløg, halvdelen af kokosmælken og koriander i en blender. Kør til en flydende cremet suppe. Rør resten af kokosmælken i, og smag suppen til med salt og peber.

4. Hak dilden fint, og rør med olien.

5. Skær agurken i skiver på langs med en skræller, så den ligner båndpasta. Anret suppen i skåle, og server med dildolie og agurk.