Tuncarpaccio med rå fennikelsalat eller hvad med en gang Blomkålsbisque med dild-olie. Her får du to fantastiske forretter, der får tænderne til at løbe i vand.
Server retten som en let hovedret eller en frokostret og giv gerne brød til.
Tid: ca. 30 min. (4 pers.)
2 fennikler
1 håndfuld spæde spinatblade
50 g mandler 1 bundt persille
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
salt og peber
saft og skal af 1 ubehandlet citron
Annonse
200 g tun i tynde skiver
1. Snit fenniklerne fint på et mandolinjern. Alternativt bruger du en skarp kniv. Læg dem i iskoldt vand i ca. 10 min.
2. Skyl og slyng spinaten.
3. Afdryp fenniklerne, og tør dem godt.
4. Kom mandler, persille og hvidløg i en minihakker eller blender sammen med olien. Blend til en tyk dressing. Vend dressingen med fenniklerne og dernæst med spinat. Smag salaten til med salt og peber.
5. Anret tunen med fennikelsalat. Drys citronskal over, og dryp med citronsaft.
TIP: I stedet for tun kan du bruge røget laks
BLOMKÅLSBISQUE MED DILD-OLIE
Cremet og frisk blomkålssuppe med kokosmælk, der smager forrygende.
Tid: ca. 30 min. (4 pers.)
Annonse
1 liter vand
1 blomkål
1 fed hvidløg
2 dåser kokosmælk
1 potte frisk koriander
salt og peber
Dildolie:
1 bundt dild
1 dl olivenolie
1 agurk
Annonse
1. Bring vandet i kog.
2. Del blomkålen i små buketter, og læg dem i en skål. Hæld det kogte vand over blomkålen, og lad den stå ca. 10 min og mørne.
3. Kasser vandet, og kom blomkål, presset hvidløg, halvdelen af kokosmælken og koriander i en blender. Kør til en flydende cremet suppe. Rør resten af kokosmælken i, og smag suppen til med salt og peber.
4. Hak dilden fint, og rør med olien.
5. Skær agurken i skiver på langs med en skræller, så den ligner båndpasta. Anret suppen i skåle, og server med dildolie og agurk.